Еми Барух, Дойче веле. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 

...
Еми Барух, Дойче веле. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз. 
Коментари Харесай

Измамник, социопат и хитрец. Вероятно приживе Мартин Божанов - Но...

Еми Барух, " Дойче веле ". Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

за групата на Нотариуса, оповестени от Антикорупционния фонд (АКФ) при започване на седмицата, са вдъхновяващо четиво, което демонстрира недвусмисления успех на злото над положителното.

 

Вероятно от АКФ са имали известни съмнения дали да огласят този текст. Защото той значително изпразва от наличие понятието “държавност ”, върху което видимо се крепят институциите в България. Той съдържа дребна част от мръсните секрети, които служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дефинира като " държавна загадка ". А тази “държавна загадка ” в действителност е най-позорният вход към незаконните подземия в превзетата територия. Защото всичко разказано очевидно е било от дълго време известно на някои магистрати, служители на реда, юристи и политици.

Четейки тези 28 страници, човек не може да не изпита гадност. В тях се приказва за лъжесвидетели, подставени лица, обири на парцели, споразумяване на каузи, мръсни поръчки, изнудване, видеотехника за наблюдаване, секс сюжети, закани, незаконен сговор.

 

Вероятно приживе Мартин Божанов с прякор Нотариуса е бил уверен, че е вечен. Избрал е този метод на живот освен с цялостното схващане за това, което прави, само че и с горделивост от постигнатото. Може би е фантазирал, че ще сменя сезоните в своя живот, прескачайки от апартамент на апартамент (все явно добити посредством измама): солидна постройка на бул. “Витоша ”, апартамент на бул. “Дондуков ”, апартамент на бул. “Сливница ”, апартамент на кръстовището на “Алабин ” и “Княз Борис I ” (списъкът не свършва) - всички най-вече в центъра на София, “с висока парична стойност ”.

 

Вероятно Мартин Божанов е бил естет с усет към лукса, евентуално жилищата са били цялостни с изискани мебели, със следи от непознати животи “предимно на възрастни хора без директни наследници “, които " да провеждат съответна правна отбрана във връзка с имотните си права. “

 

Можем да предположим, че Мартин Божанов е бил уверен, че ще надживее всички останали. Нотариуса, който с изключение на лъжец с профил на социопат, очевидно е бил и шмекер, заплашващ злокобно тези, които не му се подчиняват (да не забравяме ), е удържал топчето в игралното поле, мултиплицирал е ударите и е вярвал че ще продължи да вилнее ведро и ехидно. След оповестената информация виждаме, че това включва и коридорите на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, съда. Той - властелинът на дефинира лица, част от които с пагони, доверено лице на хора, които от лакомия и безсъвестност сами са се трансформирали в негови “секретни сътрудници ”.

Ама го убиха. Не с цел да заровят дружно с натрупа му личното си непочтеност. А с цел да преподредят подземията и да продължат лицемерното си шествие през територията, наречена България.

 

Оглушителното безмълвие на " секретните сътрудници "

 

" Имената на няколко магистрати, служители на реда и юристи, свързани с активността на убития през януари Мартин Божанов - Нотариуса, са били открити през 2022 година от Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " - Министерство на вътрешните работи (ГДБОП) и подадени към Софийска градска прокуратура (СГП). Предоставена е детайлна информация за събраните данни в хода на инспекцията на дирекцията, послужили за формиране на следствие от СГП. ”

Прокуратурата мълчи. Специално основаните комисии за следствие на случая мълчат. “Секретните сътрудници ” на Нотариуса, измежду които очевидно попадат и магистрати, служители на реда, чиновници на службите, оперативни служащи, юристи, политици, също мълчат. Те като че ли се дематериализираха, трансфораха се във фантомни призраци, които не са го виждали, не са го чували, не го познават. Ако са го срещали, е било “случайно ” и “за малко ”. Вероятно на всички тях им липсват рецептори за моралната конструкция, върху която се гради човешкото общежитие.

 

АКФ разгласява в целокупност добитата от екипа информация за събраната оперативна информация от ГДБОП за групата на Нотариуса, тъй като - както написа Николай Стайков - “…смятаме, че оптимално вероятната гласност е единственият път към цивилен напън, а той – към вероятно излекуване на институциите поради вплелите се в тях мрежи за въздействие. ”

 

Ако се вдъхновим от Патриша Хайсмит, бихме споделили, че “справката ” може да се употребява и като справочник - като справочник по следите на поредност от закононарушения. Ако бъде четена деликатно, тя ще подскаже на мозъци но “талантливия мистър Рипли ” потребни лъжливи ходове. Тази информация прочее е съвършеният тест за политическите кандидати да ръководят територията, наречена България. А по-късно повече от месец ще се явим още веднъж на избори.

Междувременно служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов през вчерашния ден усили със 100 лева размера на порциона за чиновниците в Министерство на вътрешните работи и дефинира нови размери на техните съществени месечни заплати. Преди няколко месеца отново той смени ръководителите на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Габрово, Враца, Ямбол, Търговище, Благоевград, Варна, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Добрич и Русе. И както съобщи Калин Стоянов - това няма нищо общо с изборите.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР